Om websiden

Til jer alle 3 - Læs dette grundigt før du beslutter dig.

Denne side er skrevet til mobil.

dk-hostmaster Kortermann direkte til W3schools Tilbage

Grundlæggende ting

Websiden(Ws) har 3 steder hvor den 'bor'. Hos Punktum.dk, hos Korterman Hosting i Svendborg, og på min computer og den eksterne harddisk.

Punktum.dk styrer al internetaktivitet med endelsen .dk. Det er her man køber nye webnavne, og får mulighed for at have websider kørende. Det sidste koster ca.45 kr. pr. år.(2021-priser) Husk at betale det så længe siden skal køre. Betales der ikke, lukkes siden automatisk efter 3 måneder.

Korterman Hosting i Svendborg har i alle årene været brugt som serversted for min Ws. Det koster nogle hundrede kr. mere om året end hos de billigste. Men Korterman har døgnvagt alle ugens dage. kommunikation kan ske over telefon,sms og mail, de har stort kendskab til programering, og deres servere er aldrig nede. Med andre ord, det er en god butik at handle i, og du kan ikke opnå det samme i en billigbutik.

De programerede WS-sider skrives med en source code editor, og uploades/downloades til serveren vha et ftp-program(File Transfer Program). Jeg bruger hhv. Notepad++ og FileZila. Håndbogen for al programering er W3c, hvor ALT om programering af Ws'er er oplyst. Alt er gratis.

Forsøg aldrig at ændre Ws sider i et program med mindre du ved hvad du gør. En tastefejl kan ødelægge visningen af websiden på din enhed. Fejlfinding kan dog klares med W3c validator, men kan tage lang tid.

Fordelene ved at have egen Ws er, at man har sit egen mail. Hos Korterman kan man have flere mails, og de kan tildeles de personer, man ønsker. De vil dog altid kunne ses af den person som styrer Ws.

Har du lyst, er det at programere yderst spændende. Men læs først og afprøv eksempler. Læs igen og få et overblik. Gør du det, vil du hurtigt kunne skabe egen hjemmeside. Gør du ikke det, tager det mange år inden du kan.

BEMÆRK: ingen vejledninger, programforslag eller lærebøger der udgives gratis via internettet fra W3c skrives til ipad eller mobil. De læses bedst med en computer.

WordPress er et af de nyeste programmer til web-skrivning. Det kan læres hurtigt, men der programeres i skabeloner. Dem findes der mange af, både som betalingsskabelon og i gratis form. Betal for det og anskaf en, som bliver hyppigt opdateret. På min server ligger alt klart til skrivning i WordPres. log på Nordicway.dk og lær hvordan. Men jeg bruger det ikke.

Så længe min computer kan køre vil hele hjemmesiden kunne ses som om den var på internettet. Det sker i notepad++. Man åbner en fil af typen Html, føre musens pil over knapperne og trykker på den knap der siger noget i retning af 'shell excecute current file'.

Adgangskoder

nøglekort

For at få adgang til Ws skal der anvendes koder. De kan fås hos de aktører der er tilknyttet, men ligger også på min computer, på den eksterne harddisk og på nøgleapp. Altså forskellige steder og i forældede udgaver. Men på min computer kan pilen føres ind over det lille gitterværk, der er vist nederst til venstre på billedet. Det hedder opbevaring af adgangskoder, og når det er aktivt står der Stones Keykeeper. Trykkes på det, kommer velkomstbilledet op, og her er bruger 'mit fornavn med små bogstaver' og adgangskoden '1066kkNorman' (stort N).

Du kan få brug for disse oplysninger. Du åbner computeren med koden 9676.

Sidste opdatering

Okt 2023

Populære programmer

Dette billedprogram er gratis på internettet. Prøv det

billedprogram

Et gratis File Transfer Program

filezila

Det bedste program til skrivning af websider hedder notepad++. Det er gratis.

notepad

Om programmerne

Det er min eraring, at de gratis programmer fungerer tilfredsstillende. Jeg benytter dem i stor udstrækning.

html skole

De findes også for professionelle, i betalende form, på World Wide Web consortiums domæner (W3.org)

www

Herudover bruger jeg wordpress, som pt. er det bedste program for personer der ikke kan programere i HTML.

Fremtiden for websiden.

Hvad skal der gøres løbende.

Hvis siderne skal holdes kørende, skal der betales for det:

Kortermann skal have oplysninger om hvorfra pengene kommer.

Ligeledes punktum.dk.

Det er vigtigt at siderne kører så længe vi har brug for erik@, gurli@, og info@eskriver.dk

Nedlægning af siden

Det nemmeste er blot at lukke for mit betalingskort, så udløber det hele automatisk.

Men vær opmærksom på, at siden kan splittes op i enkeltdele. Disse enkeltdele skal så tilkøbes deres eget webdomæne.

Både Korterman og Nordicway bruger jeg i stor udstrækning som arkiv for - næsten alt. I bruger sikkert iCloud

Når i skal arve mor og mig

Det er vore ønsker, at i alle 3 taler om hvilke ting i skal arve efter os, alene, og uden ægtefællers tilstedeværelse. Send dem i byen.

Peter har spurgt om han måtte få mit skab, svendestykket. Det har jeg bestemt ikke noget imod, men det skal gives til ham i enighed.

Det er også vort ønske, at i alle tre holder sammen som søskende. I bliver sikkert gale på hinanden en eller anden periode i livet. Det er også ok, men husk, det koster ikke noget at sige undskyld.

Vi skåler med jer på vores 100 års fødselsdag. Og jeg håber i kan mærke vore arme omkring jer. Vi elsker jer alle tre.