Røremaskine

Jeg ledte i mange år indtil jeg fandt et mærke på internettet, som jeg ikke havde set før. Jeg så videoer af hvordan den arbejder. Og så var jeg solgt.

Denne maskine kan nemlig røre.
Den står ikke som alle de andre og drejer dejklumpen rundt i skålen - nej, den ælter og trækker dejen hele tiden.
Og så har den en 7 liter beholder, og er med sine 800w rigelig stærk til at ælte både tør dej og rugbrød.
Selv dej til knækbrød klarer den fint.

Den er lidt tungere end de andre maskiner og også lidt dyrere, men den er designet med henblik på at kunne udføre sin opgave, og enten kan man lide dens udseende eller ej.
For mig er den funktionel smuk, og teknisk elegant og enkel.

Det er et Svensk fabrikat fra Ankersrum med typebetegnelsen, Assistent.
røremaskine fra Ankersrum
Nu kan jeg røre både mit rugbrød og deje med den rigtige fugtighed, og vel at mærke uden at blive træt i armen.
Det er en fornøjelse at se hvordan den kan bearbejde både tørre og våde deje. Den ælter og trækker i de mest tørre deje. Det kan ingen andre husholdningsmaskiner gøre den efter.

Se den på youtupe. (og husk at springe annoncerne over)

Den er jeg meget glad for.
Den er ikke udstyret med nogen form for sikkerhed. Man kan nemlig ikke komme til skade, og man kan roligt stikke hånden ned i skålen og mærke på dejen mens den kører.

Gasgrill

Efter mange undersøgelser faldt valget på en amerikansk Broil King Regal.
Der fås mange typer og meget tilbehør.

I forhold til det mest fremherskende mærke på det danske marked, har den sine 4 brændere vendt vinkelret på længderetningen.
Dette betyder, at man kan varme op i 1/4, 1/2, 3/4 eller hele grillarealet. Den har bagbrænder og rotor samt gasblus i siden.

Og så det mest vigtige for en dansker - du får mange muligheder, god kvalitet og meget udstyr for pengene.
Støbejernsriste naturligvis, og samlingerne er stive, stabile og samlet med bolte. Helt igennem en gedigen konstruktion. til 9000 kr. incl. rotor m.m.
Og så virker det som om, at både grillen og tilbehør er designet af en bruger. Alt fungerer hensigtsmæssigt. Super.

Kort tid efter købte vi en gasgrill til vor campingvogn. Det blev en weber Q120.

En herlig, sød og nuttet lille konstruktion med støbejernerist (brugervenlighed taler vi ikke om). Den har en størrelse, så den lige netop kan være i gaskassen, og så kan den klare de par bøffer - eller lille kylling - vi skal have.
Der er stor uenighed om prisen. Vi fik den for 1200 kr., men andre steder forlangte de 2300 kr. - altså for samme model.
Begge gasgrills har termometer, hvilket er yderst nødvendigt for at styre temperaturen.

Lidt om grillristen

Der er skrevet utroligt meget om grillning. Så køb en bog og læs om det.

Men her er et godt råd.
Udtrykket at 'brænde en grillrist af' bliver opfattet forkert - eller skrevet forkert.

I starten skal risten blive gennemvarm for at dræbe eventuelle bakterier. Det er ok.
Men når man er færdig med grillningen skal risten tages af. Den skal altså ikke ligge og 'brænde af' indtil grillen er kold. Gør den det, er den næsten umulig at rengøre.


Denne rist har været brugt i mange år. Den bliver altid rengjort med en skuresvamp og sæbe, men er da sort på de steder, hvor svampen ikke kan få fat.

Trods alt ser den appetitlig ud.

Den er stadig i funktion sammen med kuglegrillen, men nu som rygeovn - når vi ellers er heldige at finde trækul i stedet for de kemiske træbriketter, der sælges så mange af. Trækul er nemlig bedre sammen med rygespåner.